Collega’s aan het woord

Benieuwd hoe onze enthousiaste collega’s hun werk ervaren en waar zij hun plezier uithalen? Lees hier de ervaringsverhalen over de meest uiteenlopende functies binnen Normec Foodcare.

Lees verder

De ervaringen van René

Projectmanager QA & Trainer

René ter Brugge is een ervaren en gepassioneerde levensmiddelentechnoloog. Onlangs startte hij als Trainer bij Normec Training and Education. Normec Training and Education is een onderdeel van het snelgroeiende Normec Foodcare en heette tot voor kort BK Opleidingen en Trainingen. Als Trainer ontwikkelt en verzorgt René trainingen op het gebied van kwaliteit in de levensmiddelensector. Daarnaast werkt hij als Projectmanager QA aan QA vraagstukken in de industrie. Op deze manier houdt een Trainer bij Normec Training and Education ook zijn eigen praktijkervaringen op peil. Gevraagd naar het verloop van zijn overstap en hoe het nu bevalt begint René te vertellen. “Ik werkte hiervoor bij Scienta Nova, een trainings- en adviesbureau in de voedingsmiddelenindustrie in Raalte. Ik was daar veelal bezig met het schrijven van opleidingen en werkte ook als docent. Daarnaast zat ik veelal ‘in het veld’ om te werken aan technologische vraagstukken. Wat ik nu doe ligt in het verlengde ervan. Het verschil is dat ik bij Scienta Nova ook nog weleens aan projecten met betrekking tot productontwikkeling werkte. Nu ben ik vooral bezig met het schrijven van trainingen en werkzaamheden op het gebied van QA voor opdrachtgevers waar ik als Projectmanager kom. De overstap van Scienta Nova naar

Lees verder

De ervaringen van Roger

Directeur Sales & Marketing

Normec Foodcare maakt een snelle ontwikkeling door. Sinds 1 januari zwaait Roger Nass als Commercieel Directeur de scepter over het nieuw gevormde commerciële team. Professionals in Food sprak hem op het nieuwe – zeer ruim opgezette – hoofdkantoor in Den Bosch over hoe hij bij Normec terecht kwam. Ook vertelt hij over zijn drijfveren, die van Normec Foodcare en over de twee vacatures van Sales Manager die hij momenteel open heeft staan. “Na twaalf mooie jaren bij FrieslandCampina kwam ik na een reorganisatie terecht in een functie die ik in eerste instantie niet ambieerde. Ik heb dat een goede kans willen geven, maar na een jaar begon het toch te knagen. Dat zat met name in een stuk besluitvorming. Dat ging daar wat minder snel dan ik zou willen en over teveel schijven. Toen de functie bij Normec op mijn pad kwam, raakte ik daarin geïnteresseerd. Het is een organisatie die groot genoeg is om dingen mogelijk te maken en met een sterke ambitie. Ik geloof erg in het verhaal van samenbrengen van diensten om zo de klant volledig te ontzorgen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Het kwam allemaal mooi samen en daarom ben ik overgestapt. Ik geloof

Lees verder

De ervaringen van Esther

Customer Service

Na de opleiding Voeding & Diëtiek is Esther Nieuwelink als Customer Service bij Normec Foodlab gaan werken. Heer eerste ‘echte’ baan. Esther: ‘’Na de opleiding was ik vooral benieuwd naar  andere werkvelden in de foodsector. Bij Normec Foodlab heb ik van mijn enthousiaste collega’s veel geleerd over de kwaliteitswereld en het laboratorium. Nu ben ik het eerste aanspreekpunt voor onze klanten.’’ Van de kat uit de boom kijken naar de spin in het web Door de opleiding Voeding & Diëtiek wist Esther al wel het een en ander af van voeding. Toch was alles rondom productkwaliteit en het laboratorium een hele nieuwe wereld voor haar. Esther: ‘’In het begin heb ik vooral de kat uit de boom gekeken. Maar ondertussen ben ik echt een spin in het web. Een verbindende factor tussen de klanten, commercieel manager, afdeling kwaliteit, analisten op het laboratorium, de administratie en de afdeling planning. Dat ik zo veel geleerd heb komt vooral door mijn collega’s. Zij hebben mij alles laten zien.’’ Een dynamische werkplek ‘’De afwisseling tussen het kantoor, de kwaliteitsmedewerkers en het lab is erg leuk. Soms komt er een vraag van een klant binnen en dan moet ik zo snel mogelijk de juiste informatie

Lees verder

Een kijkje in de werkweek van Judith

Etiketteringsspecialist

Judith ter Weele werkt sinds augustus 2018 bij Normec Label & Specifications als etiketteringsspecialist. Ben je benieuwd hoe de werkdag van een etiketteringsspecialist eruit ziet? “Ik wil jullie niet gaan vervelen, maar ik vertel niet graag over één dag uit mijn werkweek. Ik geef jullie liever een kijkje in meerdere dagen, want de variatie in de werkdagen maakt voor mij deze baan juist leuk en uniek. De wekker gaat… De ene keer gaat mijn wekker om 05.15 uur (dit zijn gelukkig de uitzonderingen), de andere keer om 06.15, 06.30 en soms uitschieters tot 08.00 uur. Komende week heb ik geluk. De meeste dagen kan ik ‘uitslapen’ tot 07.00 uur. De eerste dag van deze week start ik in Zwolle. Op naar Zwolle Na 40 minuutje slingerend langs de IJssel te rijden, arriveer ik in Zwolle. Naast Den Bosch, Amstelveen, Bodegraven en Utrecht zit ook hier een vestiging van Normec Foodcare. Zodra ik binnen ben, installeer ik mijn spullen en kan ik aan de slag.  Na het lezen van de Normec Foodcare INFOmail ben ik in ieder geval weer op de hoogte over alle nieuwtjes, wijzigingen en kennisupdates binnen Normec Foodcare. In de tussentijd komen ook mijn kantoorburen van Professionals in

Lees verder

De ervaringen van Anne

Projectmanager QA

Anne Roghmans heeft in 2014 de opleiding Food & Business afgerond. Na een aantal jaren werkervaring te hebben opgedaan is ze in 2017 bij Normec Foodcare komen werken. Hier werkt ze als Projectmanager QA. Ze werkt aan uitdagende en veelzijdige projecten. Anne: “De diversiteit maakt het werk heel leuk en dynamisch. Hierdoor is geen dag hetzelfde!”. Een kijkje in de keuken Als Projectmanager QA bij Normec Foodcare ben je actief in de foodsector en help je bedrijven met belangrijke vraagstellingen over voedselveiligheid en -kwaliteit. Vaak is Anne op locatie om zo de meest persoonlijke zorg te bieden op het gebied van kwaliteit. Dit werk doet ze nu bijna drie jaar met veel enthousiasme en plezier. Dat geen enkele dag hetzelfde is, komt door het diverse takenpakket. Anne: “De ene dag kom ik bij een bedrijf voor een audit of een inspectie. Ik sta daar dan in een witte jas met een haarnetje op en voer kwaliteitscontroles uit. De andere dag zit ik in een zakelijke sfeer met de directie aan tafel om bijvoorbeeld over hun kwaliteitssystemen en doelen te praten. Dat is natuurlijk erg leuk, maar ook een uitdaging.” Wat het werk volgens Anne vooral erg divers maakt, is het

Lees verder

De ervaringen van Gerrit

Koerier

Gerrit (68) werkt – sinds hij met pensioen is – als koerier bij Normec Foodlab. Nu bijna zo’n 5 jaar alweer. Gerrit zag een advertentie in het Bodegraafs Nieuwsblad staan en besloot meteen te reageren. Collegialiteit De werkzaamheden bij Normec Foodlab vindt Gerrit heel afwisselend, gezellig en leuk. En hij vindt het een leuke groep, waar collegiaal en gezellig met elkaar wordt om gegaan. Zo’n 2 dagen per week rijdt Gerrit richting het noorden, één dag naar het oosten en meestal ook nog een dag naar het zuiden. Het liefst vertrekt hij vroeg, zodat hij voor de spits kan rijden. Vaak is Gerrit voor 12.30 uur weer terug met de monsters. Deze stickert hij dan voor het lab, zodat ze meteen ingezet kunnen worden. En regelmatig rijdt Gerrit daarna ook nog even een kort ritje voor andere monsters. Vaste klanten Inmiddels heeft Gerrit meerdere ‘vaste’ klanten waar hij wekelijks komt. “Het is leuk om te merken dat klanten je inmiddels herkennen” aldus Gerrit. De variatie in het werk en het leuke van het onderweg zijn, zorgen er voor dat Gerrit graag bij Normec Foodlab werkt. Ook dat hij op deze manier feeling met het verkeer houdt, is volgens hem erg

Lees verder

De ervaringen van Jeroen

Implementatie Consultant

Sinds enkele maanden werkt Jeroen Fokkink bij Normec CareNet Online als Implementatie Consultant. In zijn voorgaande functie als KAM Specialist werkte hij al met Normec CareNet Online. Hij weet daarom precies wat een kwaliteitsafdeling nodig heeft om zo efficiënt mogelijk te werken. Jeroen vertelt over zijn eerste ervaringen. Jeroen heeft de HBO opleiding Food & Business gevolgd en is daarna binnen de food industrie aan de slag gegaan in de richting kwaliteitszorg. Hij vertelt: “Tijdens mijn vorige baan ben ik als gebruiker in contact gekomen met de CareNet Online applicatie. Ik heb zo zelf ervaren hoeveel efficiënter het werk op een kwaliteitsafdeling wordt door digitalisering met CareNet Online. Deze efficiëntieslag gaf me veel voldoening.” Toen de vacature voor Implementatie Consultant vrij kwam, twijfelde Jeroen geen moment en solliciteerde hij direct. “De functie sprak mij erg aan vanwege mijn positieve ervaringen met CareNet Online en de afwisseling in het werk. Ook het leveren van een bijdrage aan kwaliteitsafdelingen om deze zodoende efficiënter te laten werken, sprak me erg aan.” De functie als Implementatie Consultant Als Implementatie Consultant is Jeroen verantwoordelijk voor het implementeren van de applicatie bij onze klanten. “Met de opgedane kennis uit de praktijk wil ik klanten helpen en

Lees verder

De ervaringen van Aldo

Technisch specialist

Er gebeurt veel bij Normec Foodlab (voorheen MicroCare Laboratorium). Een overname, een aanstaande naamswijziging, de verhuizing van Bodegraven naar Woerden, de groei en een aangepaste structuur zijn de meest in het oog springende voorbeelden ervan. De organisatie is onderdeel van Normec Foodcare. Op de nieuwe locatie staat op de gevel de nieuwe naam: Normec Foodlab. Als vaste partner van Normec op het gebied van werving zullen we ook de komende jaren veel mensen bemiddelen naar een nieuwe job bij Normec Foodlab. Om een inkijkje te geven in het bedrijf laten we Aldo Evers, technisch specialist èn medewerker van (bijna) het eerste uur aan het woord. Hij vertelt over zijn eigen achtergrond, de ontwikkeling die Normec Foodlab heeft doorgemaakt, de huidige ontwikkelingen en zijn blik op de toekomst. Een eigen laboratorium beginnen “Ik kwam bij een grote concurrent vandaan en had Normec Quality Assurance (een andere entiteit binnen Normec Foodcare, red.) als klant. Met de toenmalige eigenaar zat ik eens in een ietwat verhit gesprek over hoe je als contractlaboratorium met je klanten om moest gaan. Toen heb ik geroepen “Als je het zo goed weet, waarom begin je je eigen laboratorium dan niet?”. Nou, dat heeft hij toen gedaan. Na

Lees verder

De ervaringen van Pascal

Projectmanager QA & Trainer

Een warm nest. Dat is wat Pascal van Rooij een aantal maanden geleden dacht toen hij is begonnen bij Normec Foodcare. Hier heeft hij niet één, maar twee functies. Zo is Pascal werkzaam als Trainer en als Projectmanager. Een perfecte combinatie, waarin Pascal kennis op kan doen én nog liever kan delen. Wie niet kan delen kan niet… De combinatie van kennis delen en kennis opdoen vindt Pascal een van de leukste en interessantste dingen om te doen. Kennis delen is voor Pascal altijd al vanzelfsprekend geweest. Pascal: “Op mijn vorige werk was ik een ervaren collega die open stond om andere collega’s te laten groeien in kwaliteitskennis en kunde. Binnen het R&D-team was ik de procestechnoloog. Ik maakte ontwikkelingen mee en deed kennis op die ik ook weer graag deelde met anderen.” Kennis delen doet Pascal nu met veel plezier als Trainer. Naast trainer is Pascal ook nog Projectmanager QA bij 2 verschillende klanten. Probleemoplossend denken In zijn rol als projectmanager heeft Pascal al heel wat ervaring om tot de kern van een probleem te komen. Dit doet hij om vervolgens het probleem ook daadwerkelijk aan te pakken. Pascal: “Het kan wel eens voorkomen dat een bedrijf geconfronteerd wordt

Lees verder

De ervaringen van Carmen

Etiketteringsspecialist

Sinds oktober 2017 werkt Carmen als Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Bij een netwerkbijeenkomst kwam Carmen in contact met de teamleider van Normec Label & Specifications. Na een sollicitatie bij Professionals in Food is ze al snel aan de slag gegaan binnen het Normec Label & Specifications team. Ze was net een aantal maanden afgestudeerd van de opleiding Voeding & Diëtetiek en heeft werkervaring opgedaan bij het bedrijf waar ze stage heeft gelopen. ‘De belangrijkste redenen voor mij om te gaan werken bij Normec Label & Specifications waren de kansen om mezelf te blijven ontwikkelen en door te blijven leren. Ook vind ik het leuk dat er meerdere business units binnen Normec Foodcare zijn, waardoor er veel mogelijkheden zijn’, vertelt Carmen. Uitdaging en afwisseling De eerste dagen van Carmen stonden vooral in het teken van het eigen maken van systemen waarmee gewerkt wordt, maar dat verandert snel. Nu werkt ze veel ‘ad hoc’, dus elke dag is anders. Carmen vertelt: ‘Vaak ben ik bezig met een opdracht van één klant, of meerdere opdrachten van verschillende klanten op een dag. Dit kan variëren van het vertalen van ingrediënten tot het uitvoeren van een etiketcheck of de invoer van specificaties in

Lees verder

De ervaringen van Irene

HR adviseur

Iedere dag stapt Irene Knipscheer met plezier uit bed om aan de slag te gaan bij Normec Foodcare. Bijna vier jaar geleden is ze begonnen als vervanging tijdens een zwangerschapsverlof. Ondertussen is Irene HR adviseur en is werkzaam binnen alle locaties van Normec Foodcare. “Ik werk op de afdeling HR en heb sindskort de stap gemaakt van medewerker naar adviseur. Dat betekent eigenlijk dat ik mijn eigen onderdelen binnen Normec Foodcare ondersteun. Natuurlijk wel op HR vlak”, vertelt Irene vrolijk. Groei van het bedrijf Wat Irene vooral mooi vindt om te zien, is hoe het bedrijf is gegroeid in de jaren dat ze nu werkt voor Normec Foodcare. “Toen ik binnenkwam hadden we ongeveer zeventig á tachtig medewerkers. Ondertussen is dat uitgegroeid naar ruim 230 medewerkers. Het is mooi om te zien dat een bedrijf zo groeit en dat ik daar ook actief onderdeel van ben geweest”, zegt ze. Diversiteit op een dag Het leukste aan werken voor Normec Foodcare is volgens Irene toch wel de diversiteit die een dag brengt. “Ik kan mijn agenda nog zo goed plannen, vaak gebeuren er een hoop dingen tussendoor waardoor mijn dag weer anders verloopt dan ik had gepland. Maar dat maakt het

Lees verder

De ervaringen van Jeanine

Etiketteringsspecialist

Na haar opleiding Voeding & Diëtetiek en een aantal jaar werkervaring in verschillende functies in de levensmiddelenindustrie, is Jeanine in januari 2017 gestart als Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Zowel de afwisseling in klanten, werkplekken en werkzaamheden als de flexibiliteit in uren en werkdagen spreken haar aan. Daarnaast is er veel te leren in korte periodes.  Na een aantal inwerkdagen en het uitvoeren van enkele opdrachten vanuit huis, is ze aan de slag gegaan bij haar eerste klanten. Jeanine vertelt: “Ik vind het leuk om steeds weer iets op te bouwen bij klanten en om ze die extra informatie te geven waar ze verder mee kunnen en wat niet aanwezig is op de afdeling. Ik vind het erg leuk dat ik bij één klant al ruim een jaar over de vloer kom, ik ben daar echt een onderdeel van de afdeling geworden. Zo kan je echt wat toevoegen.” Werkzaamheden De werkzaamheden van Jeanine zijn uiteenlopend: ondersteuning bieden aan de afdeling Kwaliteit, beantwoorden van etiketteringsvragen, maken van specificaties, klanten helpen met vragen over bijvoorbeeld de additievenwetgeving en aromawetgeving. Jeanine voert de werkzaamheden bij de klant op locatie uit of vanuit huis. Een erg uitdagende opdracht was het opstellen van een

Lees verder

De ervaringen van Loes

De ervaringen van Loes de Bruijn

Sinds 2014 ben ik werkzaam voor Normec Sensory. Toen ik net een paar dagen in het Smaakhuis aan het werk was, kwam er een vacature vrij voor een (assistent) projectadviseur. Weliswaar heb ik een juridische achtergrond en niet direct iets met marktonderzoek, ik heb wel affiniteit met eten en voeding. Omdat ik gezien had wat er in het Smaakhuis gebeurt, was mijn interesse gewekt. Toen ik de kans kreeg als projectadviseur aan de slag te gaan heb ik die dan ook met beide handen aangegrepen. Ik kwam terecht aan de Retailkant van Normec Sensory. De klant die mij werd toegewezen, bracht meer en meer onderzoeken bij Normec Sensory onder en is intussen uitgegroeid tot één van de grootste klanten. Inmiddels ben ik vier jaar verder en doe mijn werk met heel veel plezier. Waar we het in het begin nog met z’n tweeën afkonden is het in de afgelopen jaren gegroeid tot een team van acht mensen die er fulltime mee bezig zijn. Ondertussen kon ik ook groeien en ben ik senior-projectadviseur geworden. Van testaanvraag tot rapport Wat wij doen in het kort; we krijgen een testaanvraag, nemen die in behandeling, zorgen dat de producten die getest moeten worden op

Lees verder

De ervaringen van Mark

Senior Etiketteringsspecialist

Mark houdt zich dagelijks bezig met hetgeen hij het leukste vindt: etiketteren. “Nooit gaat de gedachte ‘ik heb geen zin vandaag’ door mijn hoofd als ik naar mijn werk moet. Ik heb absoluut veel plezier in mijn werk”, vertelt Mark Rozema, etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Mark werkt sinds september 2014 voor de Normec Foodcare. “Ik ben begonnen als projectadviseur bij Bureau voor Kwaliteitszorg. Binnen een jaar hield ik me al bezig met etiketteren. Ik had hier een achtergrond in en ik vind het ontzettend leuk om te doen. Langzaamaan is dat steeds verder gaan uitbreiden en nu houd ik me fulltime met Normec Label & Specificationsbezig”, vertelt Mark enthousiast. Wetgeving Als etiketteringsspecialist houdt Mark zich bezig met de wetgeving omtrent etiketten. “Vanuit mijn vorige baan heb ik veel ervaring met de additievenwetgeving. Daar houd ik me nu nog steeds veel mee bezig. Daar geef ik af en toe ook trainingen in bij bedrijven”, zegt Mark. Hij is ontzettend dankbaar dat hij de kans heeft gekregen om zich ook verder te ontwikkelen in onder andere training geven. “Ik had nog nooit een training gegeven. Hier heb ik die kans wel gekregen, ik vind het ontzettend fijn dat dit kan.”

Lees verder

De ervaringen van Sjoerd

Teamleider Training & Education

Sjoerd Remmers is sinds november 2014 trainer bij Normec Foodcare. In zijn tijd bij Normec Foodcare is hij van trainer doorgegroeid naar teamleider. “Ik ben als een van de eerste trainers begonnen. Inmiddels zijn we met een team van zeven trainers. Ik ben nu verantwoordelijk voor alle opleidingen en trainingen”, vertelt Sjoerd. Jarenlange ervaring in het onderwijs Als vmbo-leraar is Sjoerd zijn carrière begonnen. In de tussentijd heeft hij al aan veel leerlingen lesgegeven en op veel verschillende plekken mensen getraind. “Ik ben begonnen op het vmbo, daarna heb ik snel de stap naar het mbo en hbo gemaakt. Later ben ik ook bij bedrijven trainingen gaan geven. Toen heb ik vier jaar geleden de stap gezet naar Normec Foodcare.” Een kijkje in de keuken Tijdens zijn werk komt Sjoerd veel bij bedrijven over de vloer. “Ik mag letterlijk overal een kijkje in de keuken nemen. Ik bezoek altijd de producties, ik wil weten waar een bedrijf mee speelt. Zo kan ik ze weer verder op weg helpen en weet ik welke onderwerpen voorbij moeten komen in de training.” Blended learning Naast het verzorgen van trainingen is Sjoerd ook actief bezig met het ontwikkelen en vernieuwen van het trainingsaanbod. “Ik

Lees verder

De ervaringen van Tamara

Projectmanager

Tamara Kee is sinds september 2014 werkzaam bij Normec Foodcare en heeft het nog steeds naar haar zin. Met plezier stapt ze iedere dag uit bed om aan de slag te gaan als Projectmanager. Tamara Kee is 46 jaar, woont in Jisp en houdt er een actieve levensstijl op na. Als ervaren Projectmanager gaat ze bij veel verschillende klanten aan de slag. “Op dit moment ben ik ook bezig om allergenenspecialist te worden. Ik ben zelf lactose intolerant en mijn zoontje is anafylactisch allergisch en weet er daardoor al veel vanaf. Nu wil ik mij op professioneel vlak hier ook verder in verdiepen”, vertelt Tamara. “Ik wil graag dat consumenten een veilig product kunnen kopen.” Tamara is nu bezig om binnen de verschillende Business Units van Normec Foodcare het allergenen-project verder uit te rollen. Zo wilt ze zoveel mogelijk kennis opdoen en zich verder ontwikkelen. Diversiteit op de werkvloer Wat Tamara heel erg waardeert binnen Normec Foodcare is de vrijheid en mogelijkheden die haar geboden worden. “Het werk is ontzettend afwisselend, dat spreekt mij erg aan. De ene dag zit ik bij een chocoladebedrijf, dan zit ik weer tussen de broodjes en een dag later ga ik advies geven bij

© 2020 Werken bij Normec Foodcare Privacy
Aanmelden vacature alert