Collega’s aan het woord

Benieuwd hoe onze enthousiaste collega’s hun werk ervaren en waar zij hun plezier uithalen? Lees hier de ervaringsverhalen over de meest uiteenlopende functies binnen Normec Foodcare.

Lees verder

De ervaringen van Roger

Directeur Sales & Marketing

Normec Foodcare maakt een snelle ontwikkeling door. Sinds 1 januari zwaait Roger Nass als Commercieel Directeur de scepter over het nieuw gevormde commerciële team. Professionals in Food sprak hem op het nieuwe – zeer ruim opgezette – hoofdkantoor in Den Bosch over hoe hij bij Normec terecht kwam. Ook vertelt hij over zijn drijfveren, die van Normec Foodcare en over de twee vacatures van Sales Manager die hij momenteel open heeft staan. “Na twaalf mooie jaren bij FrieslandCampina kwam ik na een reorganisatie terecht in een functie die ik in eerste instantie niet ambieerde. Ik heb dat een goede kans willen geven, maar na een jaar begon het toch te knagen. Dat zat met name in een stuk besluitvorming. Dat ging daar wat minder snel dan ik zou willen en over teveel schijven. Toen de functie bij Normec op mijn pad kwam, raakte ik daarin geïnteresseerd. Het is een organisatie die groot genoeg is om dingen mogelijk te maken en met een sterke ambitie. Ik geloof erg in het verhaal van samenbrengen van diensten om zo de klant volledig te ontzorgen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Het kwam allemaal mooi samen en daarom ben ik overgestapt. Ik geloof

Lees verder

De ervaringen van Ilse

Accountmanager

Ilse Linthorst begon in januari 2017 als Junior Accountmanager bij Normec CareNet Online. Inmiddels versterkt Ilse het team als Accountmanager. In dit korte interview lees je meer over de eerste werkweek van Ilse. Hoe zag je eerste werkweek er uit? De eerste week heb ik onder andere meegelopen met Business Unit Manager Rick Veldkamp en ben ik aanwezig geweest bij enkele demonstraties. Ook heb ik nieuwe collega’s ontmoet en mijn kennis over diverse certificeringen (BRC, IFS, ISO, FSSC 22000) uitgebreid. Het aan de zijlijn meekijken heeft mij inzicht gegeven in de applicatie en de potentiële toepassingen voor klanten. Waarom heb je gekozen voor deze functie bij Normec CareNet Online? Gedurende mijn opleiding voedingsmiddelentechnologie en diverse langdurige praktijkstages heb ik veel kennis opgedaan van diverse processen, maar is tegelijkertijd mijn interesse voor commercie gegroeid. In de functie van Junior Accountmanager ga ik samen met de klant kijken naar de huidige productieprocessen, kwaliteitsvraagstukken en de oplossingen die we voor de klant met de applicatie kunnen bieden. De functie bij Normec CareNet Online biedt mij ‘the best of both worlds’. Waardoor ben je positief verrast afgelopen week? Allereerst door het contact met mijn nieuwe collega’s van Normec CareNet Online en Normec Foodcare. Dit is

Lees verder

Een kijkje in de werkweek van Judith

Etiketteringsspecialist

Judith ter Weele werkt sinds augustus 2018 bij Normec Label & Specifications als etiketteringsspecialist. Ben je benieuwd hoe de werkdag van een etiketteringsspecialist eruit ziet? “Ik wil jullie niet gaan vervelen, maar ik vertel niet graag over één dag uit mijn werkweek. Ik geef jullie liever een kijkje in meerdere dagen, want de variatie in de werkdagen maakt voor mij deze baan juist leuk en uniek. De wekker gaat… De ene keer gaat mijn wekker om 05.15 uur (dit zijn gelukkig de uitzonderingen), de andere keer om 06.15, 06.30 en soms uitschieters tot 08.00 uur. Komende week heb ik geluk. De meeste dagen kan ik ‘uitslapen’ tot 07.00 uur. De eerste dag van deze week start ik in Zwolle. Op naar Zwolle Na 40 minuutje slingerend langs de IJssel te rijden, arriveer ik in Zwolle. Naast Den Bosch, Amstelveen, Bodegraven en Utrecht zit ook hier een vestiging van Normec Foodcare. Zodra ik binnen ben, installeer ik mijn spullen en kan ik aan de slag.  Na het lezen van de Normec Foodcare INFOmail ben ik in ieder geval weer op de hoogte over alle nieuwtjes, wijzigingen en kennisupdates binnen Normec Foodcare. In de tussentijd komen ook mijn kantoorburen van Professionals in

Lees verder

De ervaringen van Gerrit

Koerier

Gerrit (68) werkt – sinds hij met pensioen is – als koerier bij Normec Foodlab. Nu bijna zo’n 5 jaar alweer. Gerrit zag een advertentie in het Bodegraafs Nieuwsblad staan en besloot meteen te reageren. Collegialiteit De werkzaamheden bij Normec Foodlab vindt Gerrit heel afwisselend, gezellig en leuk. En hij vindt het een leuke groep, waar collegiaal en gezellig met elkaar wordt om gegaan. Zo’n 2 dagen per week rijdt Gerrit richting het noorden, één dag naar het oosten en meestal ook nog een dag naar het zuiden. Het liefst vertrekt hij vroeg, zodat hij voor de spits kan rijden. Vaak is Gerrit voor 12.30 uur weer terug met de monsters. Deze stickert hij dan voor het lab, zodat ze meteen ingezet kunnen worden. En regelmatig rijdt Gerrit daarna ook nog even een kort ritje voor andere monsters. Vaste klanten Inmiddels heeft Gerrit meerdere ‘vaste’ klanten waar hij wekelijks komt. “Het is leuk om te merken dat klanten je inmiddels herkennen” aldus Gerrit. De variatie in het werk en het leuke van het onderweg zijn, zorgen er voor dat Gerrit graag bij Normec Foodlab werkt. Ook dat hij op deze manier feeling met het verkeer houdt, is volgens hem erg

Lees verder

De ervaringen van Patricia

Allround analist

Patricia werkt meer dan tien jaar bij Normec Foodlab. “Destijds was ik 1 van de 4 medewerkers en nu heb ik alweer 30 collega’s om mij heen. En Normec Foodlab groeit nog steeds. Hopelijk blijven we groeien”, vertelt Patricia. Afwisselende functie De diversiteit aan werkzaamheden op het laboratorium is groot. “Als allround analist voer ik alle werkzaamheden uit op het laboratorium. Denk aan het opstarten van de werkzaamheden, het afwegen van de monsters, uitplaten, aflezen van de resultaten, de PCR techniek en het opstellen van rapportages. Ik hoop dat ik in de toekomst ook onze klanten mag bezoeken. Ik neem graag monsters bij klanten en ik vind het leuk om hygiëne rondes te lopen”, aldus Patricia. Daarnaast maakt Patricia ook deel uit van de personeelsvereniging. Eén tot twee maal per jaar organiseert ze leuke uitjes voor het team. Fijne balans “Omdat ik 3 dagen per week werkzaam ben, kan ik mijn werk goed combineren met mijn gezin. Eén dag in de week begin ik vroeg om alles op te starten. Tevens heb ik een vaste dag wanneer ik blijf, totdat alle monsters zijn weggewerkt. Ik ben graag lekker bezig. Werken doe ik echt voor de lol”, zegt Patricia.

Lees verder

De ervaringen van Aldo

Technisch specialist

Er gebeurt veel bij Normec Foodlab (voorheen MicroCare Laboratorium). Een overname, een aanstaande naamswijziging, de verhuizing van Bodegraven naar Woerden, de groei en een aangepaste structuur zijn de meest in het oog springende voorbeelden ervan. De organisatie is onderdeel van Normec Foodcare. Op de nieuwe locatie staat op de gevel de nieuwe naam: Normec Foodlab. Als vaste partner van Normec op het gebied van werving zullen we ook de komende jaren veel mensen bemiddelen naar een nieuwe job bij Normec Foodlab. Om een inkijkje te geven in het bedrijf laten we Aldo Evers, technisch specialist èn medewerker van (bijna) het eerste uur aan het woord. Hij vertelt over zijn eigen achtergrond, de ontwikkeling die Normec Foodlab heeft doorgemaakt, de huidige ontwikkelingen en zijn blik op de toekomst. Een eigen laboratorium beginnen “Ik kwam bij een grote concurrent vandaan en had Normec Quality Assurance (een andere entiteit binnen Normec Foodcare, red.) als klant. Met de toenmalige eigenaar zat ik eens in een ietwat verhit gesprek over hoe je als contractlaboratorium met je klanten om moest gaan. Toen heb ik geroepen “Als je het zo goed weet, waarom begin je je eigen laboratorium dan niet?”. Nou, dat heeft hij toen gedaan. Na

Lees verder

De ervaringen van Carmen

Etiketteringsspecialist

Sinds oktober 2017 werkt Carmen als Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Bij een netwerkbijeenkomst kwam Carmen in contact met de teamleider van Normec Label & Specifications. Na een sollicitatie bij Professionals in Food is ze al snel aan de slag gegaan binnen het Normec Label & Specifications team. Ze was net een aantal maanden afgestudeerd van de opleiding Voeding & Diëtetiek en heeft werkervaring opgedaan bij het bedrijf waar ze stage heeft gelopen. ‘De belangrijkste redenen voor mij om te gaan werken bij Normec Label & Specifications waren de kansen om mezelf te blijven ontwikkelen en door te blijven leren. Ook vind ik het leuk dat er meerdere business units binnen Normec Foodcare zijn, waardoor er veel mogelijkheden zijn’, vertelt Carmen. Uitdaging en afwisseling De eerste dagen van Carmen stonden vooral in het teken van het eigen maken van systemen waarmee gewerkt wordt, maar dat verandert snel. Nu werkt ze veel ‘ad hoc’, dus elke dag is anders. Carmen vertelt: ‘Vaak ben ik bezig met een opdracht van één klant, of meerdere opdrachten van verschillende klanten op een dag. Dit kan variëren van het vertalen van ingrediënten tot het uitvoeren van een etiketcheck of de invoer van specificaties in

Lees verder

De ervaringen van Annette

Projectmanager

‘’Elke dag start sta ik weer met plezier op om aan een nieuwe uitdagende dag te starten.’’ Annette Willigenburg is sinds april 2018 werkzaam als Projectmanager en heeft nog geen seconde spijt van haar besluit om voor Normec Foodcare te komen werken. Een functie die haar, na vele jaren ervaring als kwaliteitsmanager, helemaal past. Elke werkweek is anders ‘’Het werk als Projectmanager is erg gevarieerd. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven’’ geeft Annette aan. Als Projectmanager ziet je werkweek er dan ook elke keer anders uit. Zo ben je de ene dag bij een bakkerij aan het werk, de volgende dag sta je in een vleesverwerkend bedrijf. Of ben je een interne audit aan het uitvoeren. Annette: ‘’Doordat ik zelf mijn agenda kan invullen, uiteraard in overleg met kanten, heb ik altijd een gevarieerde werkweek.’’ Delen van kennis Sommige vraagstukken van klanten zijn complex, andere zijn gemakkelijker. Door hier met collega’s over te sparren, help je elkaar vooruit. ‘’Ik leer nog iedere dag. Het mooiste daaraan vind ik dat ik die kennis kan delen met collega’s. Want naast het werk als Projectmanager, vind ik ook het coachen van collega’s in het kwaliteitsvak erg leuk. Het

Lees verder

De ervaringen van Irene

HR adviseur

Iedere dag stapt Irene Knipscheer met plezier uit bed om aan de slag te gaan bij Normec Foodcare. Bijna vier jaar geleden is ze begonnen als vervanging tijdens een zwangerschapsverlof. Ondertussen is Irene HR adviseur en is werkzaam binnen alle locaties van Normec Foodcare. “Ik werk op de afdeling HR en heb sindskort de stap gemaakt van medewerker naar adviseur. Dat betekent eigenlijk dat ik mijn eigen onderdelen binnen Normec Foodcare ondersteun. Natuurlijk wel op HR vlak”, vertelt Irene vrolijk. Groei van het bedrijf Wat Irene vooral mooi vindt om te zien, is hoe het bedrijf is gegroeid in de jaren dat ze nu werkt voor Normec Foodcare. “Toen ik binnenkwam hadden we ongeveer zeventig á tachtig medewerkers. Ondertussen is dat uitgegroeid naar ruim 230 medewerkers. Het is mooi om te zien dat een bedrijf zo groeit en dat ik daar ook actief onderdeel van ben geweest”, zegt ze. Diversiteit op een dag Het leukste aan werken voor Normec Foodcare is volgens Irene toch wel de diversiteit die een dag brengt. “Ik kan mijn agenda nog zo goed plannen, vaak gebeuren er een hoop dingen tussendoor waardoor mijn dag weer anders verloopt dan ik had gepland. Maar dat maakt het

Lees verder

De ervaringen van Jeanine

Etiketteringsspecialist

Na haar opleiding Voeding & Diëtetiek en een aantal jaar werkervaring in verschillende functies in de levensmiddelenindustrie, is Jeanine in januari 2017 gestart als Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Zowel de afwisseling in klanten, werkplekken en werkzaamheden als de flexibiliteit in uren en werkdagen spreken haar aan. Daarnaast is er veel te leren in korte periodes.  Na een aantal inwerkdagen en het uitvoeren van enkele opdrachten vanuit huis, is ze aan de slag gegaan bij haar eerste klanten. Jeanine vertelt: “Ik vind het leuk om steeds weer iets op te bouwen bij klanten en om ze die extra informatie te geven waar ze verder mee kunnen en wat niet aanwezig is op de afdeling. Ik vind het erg leuk dat ik bij één klant al ruim een jaar over de vloer kom, ik ben daar echt een onderdeel van de afdeling geworden. Zo kan je echt wat toevoegen.” Werkzaamheden De werkzaamheden van Jeanine zijn uiteenlopend: ondersteuning bieden aan de afdeling Kwaliteit, beantwoorden van etiketteringsvragen, maken van specificaties, klanten helpen met vragen over bijvoorbeeld de additievenwetgeving en aromawetgeving. Jeanine voert de werkzaamheden bij de klant op locatie uit of vanuit huis. Een erg uitdagende opdracht was het opstellen van een

Lees verder

De ervaringen van Krista

Etiketteringsspecialist

Krista is begonnen als projectmanager bij Normec Quality Assurance. Door haar affiniteit met etiketteren, is ze in augustus 2016 ook met werkzaamheden voor Normec Label & Specifications gestart. Ze heeft al ruim 20 jaar werkervaring in diverse branches in de levensmiddelenindustrie, voornamelijk op kwaliteitsafdelingen. Krista heeft daarbij ervaring opgedaan met de implementatie van kwaliteitssystemen, opleiding van medewerkers, kwaliteitsoptimalisatie, specificatiebeheer, etiketbeheer en implementatie van Verordening (EU) nr. 1169/2011. Inmiddels is ze geheel werkzaam voor Normec Label & Specifications.  Werkzaamheden Haar eerste werkdagen is Krista bezig geweest met de implementatie van de applicatie van Normec CareNet Online en het checken van etiketten. Nu zijn haar werkzaamheden heel divers; zowel verpakkingschecks, vullen van systemen als SIM en GS1, als het opzetten en geven van trainingen, bezoeken van klanten en hun behoefte in kaart te brengen. Krista ervaart haar werk als afwisselend en interessant: ‘door de veelzijdigheid aan opdrachten bij bedrijven vanuit diverse levensmiddelencategorieën, kom je ook hele uiteenlopende vraagstukken tegen.’ Op locatie bij een klant werkt Krista vaak specifiek aan één onderwerp. Op een kantoordag werkt ze deels aan opdrachten die niet op locatie worden uitgevoerd. Verder werkt ze dan aan diverse aanvragen die binnen komen van bestaande en nieuwe klanten en  die

Lees verder

De ervaringen van Loes

De ervaringen van Loes de Bruijn

Sinds 2014 ben ik werkzaam voor Normec Sensory. Toen ik net een paar dagen in het Smaakhuis aan het werk was, kwam er een vacature vrij voor een (assistent) projectmanager. Weliswaar heb ik een juridische achtergrond en niet direct iets met marktonderzoek, ik heb wel affiniteit met eten en voeding. Omdat ik gezien had wat er in het Smaakhuis gebeurt, was mijn interesse gewekt. Toen ik de kans kreeg als projectmanager aan de slag te gaan heb ik die dan ook met beide handen aangegrepen. Ik kwam terecht aan de Retailkant van Normec Sensory. De klant die mij werd toegewezen, bracht meer en meer onderzoeken bij Normec Sensory onder en is intussen uitgegroeid tot één van de grootste klanten. Inmiddels ben ik vier jaar verder en doe mijn werk met heel veel plezier. Waar we het in het begin nog met z’n tweeën afkonden is het in de afgelopen jaren gegroeid tot een team van acht mensen die er fulltime mee bezig zijn. Ondertussen kon ik ook groeien en ben ik senior-projectmanager en teamleider Retail geworden. Van testaanvraag tot rapport Wat wij doen in het kort; we krijgen een testaanvraag, nemen die in behandeling, zorgen dat de producten die getest

Lees verder

De ervaringen van Mark

Senior Etiketteringsspecialist

Mark houdt zich dagelijks bezig met hetgeen hij het leukste vindt: etiketteren. “Nooit gaat de gedachte ‘ik heb geen zin vandaag’ door mijn hoofd als ik naar mijn werk moet. Ik heb absoluut veel plezier in mijn werk”, vertelt Mark Rozema, etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Mark werkt sinds september 2014 voor de Normec Foodcare. “Ik ben begonnen als projectmanager bij Bureau voor Kwaliteitszorg. Binnen een jaar hield ik me al bezig met etiketteren. Ik had hier een achtergrond in en ik vind het ontzettend leuk om te doen. Langzaamaan is dat steeds verder gaan uitbreiden en nu houd ik me fulltime met Normec Label & Specificationsbezig”, vertelt Mark enthousiast. Wetgeving Als etiketteringsspecialist houdt Mark zich bezig met de wetgeving omtrent etiketten. “Vanuit mijn vorige baan heb ik veel ervaring met de additievenwetgeving. Daar houd ik me nu nog steeds veel mee bezig. Daar geef ik af en toe ook trainingen in bij bedrijven”, zegt Mark. Hij is ontzettend dankbaar dat hij de kans heeft gekregen om zich ook verder te ontwikkelen in onder andere training geven. “Ik had nog nooit een training gegeven. Hier heb ik die kans wel gekregen, ik vind het ontzettend fijn dat dit kan.”

Lees verder

De ervaringen van Noortje

Teamleider Audits & Inspections

Een jaar geleden heeft Noortje de Groot intern de overstap gemaakt naar teamleider van Normec audits & inspections. “In 2004 ben ik al begonnen bij Normec Foodcare, dat was toen alleen nog Bureau voor Kwaliteitszorg”, vertelt Noortje. “Vanuit projectmanagement ben ik me steeds meer gaan focussen op interne audits. Ik kwam van een certificerende instelling en ik vind audits ook ontzettend leuk. De overstap naar audits & inspecties was dus een logische keuze.” Eigen afdeling Na de overstap naar teamleider van Normec audits & inspections heeft Noortje haar eigen afdeling gekregen. “Nu ik mijn eigen afdeling heb, kan ik het organiseren en faciliteren zoals ik denk dat goed is. Dat vind ik toch ook wel een erg leuke uitdaging.” Op dit moment voert Noortje nog zelf audits uit, maar ze is druk bezig met de groei van haar afdeling. Een stukje vrijheid voor haarzelf, maar ook voor haar teamleden vindt ze daarbij belangrijk. ‘’Als auditor plan je jouw eigen werkzaamheden in. Maar ik verwacht ook eigen initiatief. Je moet zelf op de hoogte blijven van de wetgeving en voedselveiligheidsnormen. Waar we natuurlijk wel veel met elkaar over sparren.’’ Hoge kwaliteit De kwaliteit van audits ziet Noortje het liefst nog hoger

Lees verder

De ervaringen van Renée

Projectmanager en teamleider Industry

Na haar rechtenstudie is Renée op zoek gegaan naar wat ze écht leuk vindt om te doen. Door voor zichzelf op een rijtje te zetten wat ze leuk vindt, is ze uiteindelijk bij projectmanagement terecht gekomen. “Sinds januari 2018 werk ik als projectmanager bij Normec Sensory en ik zit hier helemaal op mijn plek. Geen dag is hetzelfde, maar juist die diversiteit spreekt mij heel erg aan”, vertelt Renée Klinkert, projectmanager en teamleider Industry bij Normec Sensory. Sinds Renée voor Normec Sensory werkt is haar carrière met grote stappen vooruit gegaan. “Ik ben begonnen als projectmanager, ik had daar mijn eigen klantenportfolio en was zelf verantwoordelijk voor de onderzoeken. Na drie maanden kreeg ik de vraag of ik teamleider wilde worden, het is uniek dat je zo snel, zo’n kans krijgt”, vertelt Renée enthousiast. Zelf de weg vinden “Als teamleider heb ik een team van projectmanagers onder me die ieder voor hun eigen klantportfolio werken. Ik ondersteun ze, stuur ze waar nodig en overzie het groter geheel. Ik heb het onwijs naar mijn zin hier. Ik ben in het begin gelijk veel vrij gelaten, ik kon veel zelf uitzoeken. Maar als er vragen waren kon ik die uiteraard ook stellen.

Lees verder

De ervaringen van Sjoerd

Teamleider Training & Education

Sjoerd Remmers is sinds november 2014 trainer bij Normec Foodcare. In zijn tijd bij Normec Foodcare is hij van trainer doorgegroeid naar teamleider. “Ik ben als een van de eerste trainers begonnen. Inmiddels zijn we met een team van zeven trainers. Ik ben nu verantwoordelijk voor alle opleidingen en trainingen”, vertelt Sjoerd. Jarenlange ervaring in het onderwijs Als vmbo-leraar is Sjoerd zijn carrière begonnen. In de tussentijd heeft hij al aan veel leerlingen lesgegeven en op veel verschillende plekken mensen getraind. “Ik ben begonnen op het vmbo, daarna heb ik snel de stap naar het mbo en hbo gemaakt. Later ben ik ook bij bedrijven trainingen gaan geven. Toen heb ik vier jaar geleden de stap gezet naar Normec Foodcare.” Een kijkje in de keuken Tijdens zijn werk komt Sjoerd veel bij bedrijven over de vloer. “Ik mag letterlijk overal een kijkje in de keuken nemen. Ik bezoek altijd de producties, ik wil weten waar een bedrijf mee speelt. Zo kan ik ze weer verder op weg helpen en weet ik welke onderwerpen voorbij moeten komen in de training.” Blended learning Naast het verzorgen van trainingen is Sjoerd ook actief bezig met het ontwikkelen en vernieuwen van het trainingsaanbod. “Ik

Lees verder

De ervaringen van Tamara

Projectmanager

Tamara Kee is sinds september 2014 werkzaam bij Normec Foodcare en heeft het nog steeds naar haar zin. Met plezier stapt ze iedere dag uit bed om aan de slag te gaan als Projectmanager. Tamara Kee is 46 jaar, woont in Jisp en houdt er een actieve levensstijl op na. Als Projectmanager ervaren gaat ze bij veel verschillende klanten aan de slag. “Op dit moment ben ik ook bezig om allergenenspecialist te worden. Ik ben zelf lactose intolerant en mijn zoontje is anafylactisch allergisch en weet er daardoor al veel vanaf. Nu wil ik mij op professioneel vlak hier ook verder in verdiepen”, vertelt Tamara. “Ik wil graag dat consumenten een veilig product kunnen kopen.” Tamara is nu bezig om binnen de verschillende Business Units van Normec Foodcare het allergenen-project verder uit te rollen. Zo wilt ze zoveel mogelijk kennis opdoen en zich verder ontwikkelen. Diversiteit op de werkvloer Wat Tamara heel erg waardeert binnen Normec Foodcare is de vrijheid en mogelijkheden die haar geboden worden. “Het werk is ontzettend afwisselend, dat spreekt mij erg aan. De ene dag zit ik bij een chocoladebedrijf, dan zit ik weer tussen de broodjes en een dag later ga ik advies geven bij

© 2019 Werken bij Normec Foodcare Privacy
Aanmelden vacature alert