De ervaringen van Arie

In september zijn Arie Visser en Harm Jilessen van start gegaan in ons ontwikkelteam. Waar we bijna tien jaar met externe developers werkten voor de ontwikkeling van onze software, hebben we met de aanname van deze twee full-stack developers een eerste stap gezet om ons eigen ontwikkelteam uit te breiden. In dit interview lees je wat de functie van een full-stack developer inhoudt en vertelt Arie over zijn eerste ervaringen in zijn nieuwe functie. 

Specialisatie

Een full-stack developer is een ontwikkelaar van webapplicaties en richt zich zowel op de front-end als de back-end. Met back-end wordt het deel van de applicatie dat op de server draait bedoeld en front-end is het deel dat bij de gebruiker draait (bijvoorbeeld in de web browser). Arie vertelt: “Ik ben vooral gespecialiseerd in de back-end, terwijl mijn collega Harm zich meer richt op de front-end. Een ideale combinatie dus.”

“Wat me vooral aanspreekt, is dat kwaliteit echt als belangrijk wordt gezien.”

Kwaliteit voorop

De functie van developer betreft een geheel nieuwe functie binnen Normec Foodcare Online. Arie vertelt over zijn keuze voor onze organisatie: “Wat me vooral aanspreekt, is dat kwaliteit echt als belangrijk wordt gezien. Dit is binnen mijn vak erg prettig, omdat je je daardoor kunt richten op verbeteringen van de software en niet alleen op het zo snel mogelijk toevoegen van een nieuwe functionaliteit. Er zijn veel bedrijven die juist het tegenovergestelde doen, waardoor de ontwikkeling van zowel de software als de developers zelf uiteindelijk stagneert.” Met een knipoog vult hij aan: “Verder houd ik enorm van koken en lekker eten, dus alles waar het woord “food” in voorkomt kan mijn keuze hebben beïnvloed.”

“Het valt me op dat de productmanagers ver vooruit kijken en de ideeën zeer gedetailleerd uitwerken.”

De eerste indruk

Met deze nieuwe aanvulling in ons team zijn we natuurlijk erg benieuwd naar de eerste ervaringen van Arie over onze organisatie en applicatie. Over de applicatie vertelt Arie: “Er is heel goed nagedacht over de functionaliteiten. De software sluit goed aan op de dagelijkse praktijk van onze klanten. Tegelijkertijd zie ik dat er door de snelle groei op technisch vlak (back-end) nog gewerkt kan worden aan een structuur waar je als ontwikkelaar jaren mee vooruit kunt. Gelukkig hebben we goede plannen gemaakt en stappen gezet om hiermee aan de slag te gaan.” Arie ervaart ons team als veelzijdig en gezellig. “Ik voel me erg welkom en de manier van samenwerken is heel prettig.” Arie werkt in het ontwikkelteam nauw samen met onze productmanagers. Zij bewaken de werking, het gebruiksgemak en de functionaliteiten van de applicatie voor onze klanten. “De productmanagers zorgen voor veel structuur in de functionele eisen van onze software. Het valt me op dat ze ver vooruit kijken en tegelijkertijd de ideeën zeer gedetailleerd uitwerken. Dit is voor ons als developers erg prettig, want dan kunnen wij ons vooral richten op de technische implementatie”, legt Arie uit.

Drijfveer

De grootste drijfveer van Arie in deze functie is het leren en toepassen van technologieën op gebied van web ontwikkeling. “Het geeft me veel energie om samen te werken met andere ontwikkelaars en kennis te delen. Verder staat het continu verbeteren van onze applicatie voor mij voorop.”

Meer informatie?

Lees hier meer over ons team en onze QA oplossingen. Ben je benieuwd naar de ervaringen van Harm in het ontwikkelteam? Lees zijn verhaal binnenkort via onze LinkedIn pagina.

Arie Visser medewerker Normec Foodcare boxarrow-up

Arie

Full-stack developer

Wil jij ook bij ons werken?

Alle vacatures Alle ervaringsverhalen
© 2021 Werken bij Normec Foodcare Privacy
Aanmelden vacature alert