De ervaringen van Jeanine

Na haar opleiding Voeding & Diëtetiek en een aantal jaar werkervaring in verschillende functies in de levensmiddelenindustrie, is Jeanine in januari 2017 gestart als Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Zowel de afwisseling in klanten, werkplekken en werkzaamheden als de flexibiliteit in uren en werkdagen spreken haar aan. Daarnaast is er veel te leren in korte periodes. 

Na een aantal inwerkdagen en het uitvoeren van enkele opdrachten vanuit huis, is ze aan de slag gegaan bij haar eerste klanten. Jeanine vertelt: “Ik vind het leuk om steeds weer iets op te bouwen bij klanten en om ze die extra informatie te geven waar ze verder mee kunnen en wat niet aanwezig is op de afdeling. Ik vind het erg leuk dat ik bij één klant al ruim een jaar over de vloer kom, ik ben daar echt een onderdeel van de afdeling geworden. Zo kan je echt wat toevoegen.”

Werkzaamheden

De werkzaamheden van Jeanine zijn uiteenlopend: ondersteuning bieden aan de afdeling Kwaliteit, beantwoorden van etiketteringsvragen, maken van specificaties, klanten helpen met vragen over bijvoorbeeld de additievenwetgeving en aromawetgeving. Jeanine voert de werkzaamheden bij de klant op locatie uit of vanuit huis. Een erg uitdagende opdracht was het opstellen van een etikettenprocedure. “Alles wat met de etiketten te maken heeft moest in kaart worden gebracht. Hier zijn veel afdelingen en systemen bij betrokken. Steeds kwam er weer iets nieuws bij kijken.”

Het bevalt goed

Na ruim een jaar bij Normec Label & Specifications bevalt het Jeanine nog steeds goed.  “Leuke afwisseling in werkzaamheden en klanten, en erg leuke collega’s. Het team is in een jaar tijd hard gegroeid en ook al ken ik nog niet iedereen even goed,  we weten elkaar zeker te vinden voor vragen. De sfeer is in ieder geval erg goed”, vertelt Jeanine. “Ik haal er voldoening uit om in korte tijd een goede band op te bouwen met mijn klantcollega’s, zo kom je veel mensen tegen waar je mee samen mag werken. Ik vind het leuk dat ze me echt als collega gaan zien en niet als een ‘externe’”. Jeanine geeft aan buiten haar Normec Label & Specifications collega’s niet vaak samen te werken met collega’s vanuit Normec Foodcare. “Soms zit je met collega’s van Normec Foodcare bij eenzelfde klant, dat vind ik altijd erg leuk. Je kunt dan even bijpraten en ervaringen uitwisselen.”

Jeanine heeft zich het afgelopen jaar goed kunnen ontwikkelen: “Ik heb geleerd om zelfstandig te werken en ik word steeds assertiever. Ik maak makkelijk nieuwe contacten en kan me makkelijk aanpassen aan een bedrijfscultuur. Verder word ik steeds handiger in alle verschillende systemen waar bedrijven mee werken.”

Toekomst

Jeanine heeft veel ervaring opgedaan en veel geleerd in haar eerste jaar en wil dit graag voortzetten: “Ik wil nog meer ervaring opdoen in de verschillende wetgevingen en zou nieuwe klanten willen bezoeken met nieuwe productgroepen waardoor ik weer nieuwe dingen leer. Ook zou ik het leuk vinden om helemaal expert in één bepaald onderwerp te zijn en anderen daar weer verder mee te kunnen helpen binnen de organisatie en bij klanten”, aldus Jeanine.

jeanine medewerkster normec foodcare boxarrow-up

Jeanine

Etiketteringsspecialist

Wil jij ook bij ons werken?

Alle vacatures Alle ervaringsverhalen
© 2021 Werken bij Normec Foodcare Privacy
Aanmelden vacature alert