De ervaringen van Krista

Krista is begonnen als projectmanager bij Normec Quality Assurance. Door haar affiniteit met etiketteren, is ze in augustus 2016 ook met werkzaamheden voor Normec Label & Specifications gestart. Ze heeft al ruim 20 jaar werkervaring in diverse branches in de levensmiddelenindustrie, voornamelijk op kwaliteitsafdelingen. Krista heeft daarbij ervaring opgedaan met de implementatie van kwaliteitssystemen, opleiding van medewerkers, kwaliteitsoptimalisatie, specificatiebeheer, etiketbeheer en implementatie van Verordening (EU) nr. 1169/2011. Inmiddels is ze geheel werkzaam voor Normec Label & Specifications. 

Werkzaamheden

Haar eerste werkdagen is Krista bezig geweest met de implementatie van de applicatie van Normec CareNet Online en het checken van etiketten. Nu zijn haar werkzaamheden heel divers; zowel verpakkingschecks, vullen van systemen als SIM en GS1, als het opzetten en geven van trainingen, bezoeken van klanten en hun behoefte in kaart te brengen. Krista ervaart haar werk als afwisselend en interessant: ‘door de veelzijdigheid aan opdrachten bij bedrijven vanuit diverse levensmiddelencategorieën, kom je ook hele uiteenlopende vraagstukken tegen.’ Op locatie bij een klant werkt Krista vaak specifiek aan één onderwerp. Op een kantoordag werkt ze deels aan opdrachten die niet op locatie worden uitgevoerd. Verder werkt ze dan aan diverse aanvragen die binnen komen van bestaande en nieuwe klanten en  die binnen het team worden uitgezet.

Vooral het uitzoekwerk en het overdragen van kennis vindt Krista leuk aan haar werk. ‘Ik haal veel energie uit het opzetten van bruikbare, praktische werkmethoden en het verduidelijken van de soms complexe wetgeving’, vertelt Krista. Ze haalt er voldoening uit als de opdrachtgever met de verkregen informatie uit de voeten kan en het gevoel heeft dat hij bij Normec Label & Specifications terecht kan voor specifieke vragen. Een van de leukste opdrachten tot nu toe was een verpakkingstekst maken voor een nieuw drankje en nieuw concept. Krista: ‘de bedenkers hadden geen enkel idee wat er wettelijk gezien op het etiket moest, maar stonden open voor alle input’. Af en toe verzorgt Krista een training of workshop waarin ze haar etiketteringskennis overdraagt aan de deelnemers. In de toekomst zou Krista graag nog meer opleidingen verzorgen.

Kennis

Sinds Krista bij Normec Label & Specifications werkt heeft ze meer parate kennis door dagelijks met de materie bezig te zijn. Het meest uitdagend voor haar zijn opdrachten met betrekking tot dieetvoeding, voedingssupplementen en toepassing van claims. Ze heeft ook geleerd om te durven vragen om advies. Krista: ‘iedereen heeft specifieke kennis en twee weten meer dan één. Via app en telefoon weten we elkaar goed te vinden. Expertises van de diverse teamleden worden steeds beter inzichtelijk.’

Krista werkt ook samen met collega’s van Normec Foodcare buiten het etiketteren team. Doordat ze eerst als projectmanager heeft gewerkt, komt het regelmatig voor dat collega’s, bij bedrijven waar ze opdrachten doen op het gebied van kwaliteitssystemen, extra hulp nodig hebben op het gebied van etiketteren of specificaties. ‘We houden elkaar dan op de hoogte van zaken die raakvlakken hebben’, aldus Krista.

Krista-Baar boxarrow-up

Krista Baar

Etiketteringsspecialist /in/krista-baar/

Wil jij ook bij ons werken?

Alle vacatures Alle ervaringsverhalen
© 2019 Werken bij Normec Foodcare Privacy
Aanmelden vacature alert