De ervaringen van Luuk

Tijdens de corona-periode is onze nieuwe collega Luuk Lamers vanuit huis van start gegaan als developer in het ontwikkelteam van Normec CareNet Online. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit ons team. In deze blog stellen we Luuk graag aan je voor en deelt hij zijn ervaringen.

Van uitvoerige opleiding tot ‘technerd’

Luuk startte zijn carrière met een uitvoerige opleiding. Binnen de opleiding ICT, Multimedia en Design volgde hij de onderdelen design, development en communicatie. Daarnaast heeft hij de minors Game Design en Sound Design behaald. Luuk vertelt: “Met deze opleidingen heb ik een basis opgebouwd die mij nu nog bij veel projecten helpt. Na het afronden van de opleiding bleek dat web design en development toch beter bij me past. Ik pak dingen gauw op, leer snel en vind het leuk om te doen.” Luuk omschrijft zichzelf als een nuchter, eerlijk en direct persoon. Naast zijn interesse in popcultuur, films en series luistert hij het liefst 24/7 muziek. Ook noemt hij zichzelf een ‘technerd’.

Van start bij Normec Foodcare Online

“Ik heb om verschillende redenen gekozen voor de functie bij Normec Foodcare Online. Het is een jong team en de developers willen er helemaal voor gaan. Ook krijg ik de ruimte om mijn design-vaardigheden toe te passen en dat heeft al snel voor leuke resultaten gezorgd. Bovendien is het een functie waarbij ik frontend én backend werk kan doen. Ik verveel me snel, dus die afwisseling is fijn”, vertelt Luuk met een grote glimlach.

De inwerkperiode van Luuk ging van start tijdens de intelligente lockdown periode, waardoor hij volledig vanuit huis werkte. “Ik werkte tijdens mijn vorige baan ook al vanuit huis, dus wat dat betreft was er geen transitie. Bij een nieuw bedrijf beginnen en niemand in levende lijve zien is wel wat vreemd, maar ondertussen voelt een online vergadering eigenlijk hetzelfde als een vergadering op locatie. Ik bespreek ook veel met de andere developers over dingen die niet werk-gerelateerd zijn en dat helpt wel om een band op te bouwen”, vertelt Luuk hierover.

De werkzaamheden van Luuk

Als developer werkt Luuk dagelijks op de achtergrond aan de doorontwikkeling van onze software. Hij zorgt ervoor dat:

  • Onze software goed werkt in de browser
  • Onze software goed werkt op de server
  • Het geheel er mooi uitziet, logisch werkt en makkelijk is in gebruik

Luuk vertelt over zijn werkweek: “Op maandag heb ik ‘s ochtends een development overleg. Hierin wordt besproken wat er in die week moet gebeuren, worden taken verdeeld en wordt input van de verschillende developers verwerkt. De rest van de week ben ik bezig met elk van mijn taken te bespreken en verwerken. Geregeld heb ik tussendoor gesprekken over het design van de applicatie of hoe we bepaalde functionaliteiten precies willen laten werken. Op vrijdag is er een rondvraag en wordt de week afgesloten.”

De eerste indruk

“De eerste maanden bij Normec Foodcare Online heb ik als een verademing ervaren. Er is veel ruimte voor ideeën, deadlines zijn ver van tevoren duidelijk en onduidelijkheden worden besproken en opgepakt. De samenwerking binnen het ontwikkelteam is erg fijn. We werken allemaal nauw samen om Normec Foodcare Online nog beter te maken en je merkt daarbij dat er geen sprake is van interne concurrentie. Iedereen tilt elkaar naar een hoger niveau en helpt elkaar als dat nodig is. Er is veel kennis aanwezig en als ik iets niet helemaal begrijp, wordt het me uitgelegd.”

Luuk medewerker Normec Foodcare boxarrow-up

Luuk Lamers

Developer

Wil jij ook bij ons werken?

Alle vacatures Alle ervaringsverhalen
© 2021 Werken bij Normec Foodcare Privacy
Aanmelden vacature alert