De ervaringen van Pascal

Een warm nest. Dat is wat Pascal van Rooij een aantal maanden geleden dacht toen hij is begonnen bij Normec Foodcare. Hier heeft hij niet één, maar twee functies. Zo is Pascal werkzaam als Trainer en als Projectmanager. Een perfecte combinatie, waarin Pascal kennis op kan doen én nog liever kan delen.

Wie niet kan delen kan niet…

De combinatie van kennis delen en kennis opdoen vindt Pascal een van de leukste en interessantste dingen om te doen. Kennis delen is voor Pascal altijd al vanzelfsprekend geweest. Pascal: “Op mijn vorige werk was ik een ervaren collega die open stond om andere collega’s te laten groeien in kwaliteitskennis en kunde. Binnen het R&D-team was ik de procestechnoloog. Ik maakte ontwikkelingen mee en deed kennis op die ik ook weer graag deelde met anderen.” Kennis delen doet Pascal nu met veel plezier als Trainer. Naast trainer is Pascal ook nog Projectmanager QA bij 2 verschillende klanten.

Probleemoplossend denken

In zijn rol als projectmanager heeft Pascal al heel wat ervaring om tot de kern van een probleem te komen. Dit doet hij om vervolgens het probleem ook daadwerkelijk aan te pakken. Pascal: “Het kan wel eens voorkomen dat een bedrijf geconfronteerd wordt met een fors probleem. Op zo’n moment ga ik niet mee in de paniek, want daar schiet niemand iets mee op. Ik probeer door te vragen om bij de kern van het probleem te komen. Om het zo samen op te lossen.’’.

Van structuur naar verbetering

Pascal probeert vaak op een eigen manier tegen uitdagingen aan te kijken. Pascal: “Veel bedrijven zien kwaliteitszorg als iets wat ‘moet gebeuren’. Dit is zonde, want met een goede gestructureerde aanpak kan een bedrijf echt stappen maken, zowel in product, processen als organisatie. Hiervoor moet een directie en management wel open staan om veranderingen door te voeren.”

Management of Change

Een verbeterslag maken in kwaliteit begint dus bij een structuur. Hierna is het kijken wat er beter kan. Dit noemt Pascal zelf de ‘Management of Change’.  Zowel in trainingen als bij klanten wilt Pascal juist aandacht geven aan deze ‘Management of Change’. Pascal: “Ik vind het vooral leuk om een verbetering te zien. Zowel bij mijzelf, bij anderen als bij een organisatie.” Hierdoor sluit de combinatiefunctie van Trainer en Projectmanager naadloos aan bij Pascal zijn ideaal om zichzelf en anderen te laten groeien.

Pascal van Rooij boxarrow-up

Pascal

Projectmanager QA & Trainer

Wil jij ook bij ons werken?

Alle vacatures Alle ervaringsverhalen
© 2020 Werken bij Normec Foodcare Privacy
Aanmelden vacature alert