De ervaringen van René

René ter Brugge is een ervaren en gepassioneerde levensmiddelentechnoloog. Onlangs startte hij als Trainer bij Normec Training and Education. Normec Training and Education is een onderdeel van het snelgroeiende Normec Foodcare en heette tot voor kort BK Opleidingen en Trainingen. Als Trainer ontwikkelt en verzorgt René trainingen op het gebied van kwaliteit in de levensmiddelensector. Daarnaast werkt hij als Projectmanager QA aan QA vraagstukken in de industrie. Op deze manier houdt een Trainer bij Normec Training and Education ook zijn eigen praktijkervaringen op peil.

Gevraagd naar het verloop van zijn overstap en hoe het nu bevalt begint René te vertellen. “Ik werkte hiervoor bij Scienta Nova, een trainings- en adviesbureau in de voedingsmiddelenindustrie in Raalte. Ik was daar veelal bezig met het schrijven van opleidingen en werkte ook als docent. Daarnaast zat ik veelal ‘in het veld’ om te werken aan technologische vraagstukken. Wat ik nu doe ligt in het verlengde ervan. Het verschil is dat ik bij Scienta Nova ook nog weleens aan projecten met betrekking tot productontwikkeling werkte. Nu ben ik vooral bezig met het schrijven van trainingen en werkzaamheden op het gebied van QA voor opdrachtgevers waar ik als Projectmanager kom.

De overstap van Scienta Nova naar Normec werd getriggerd door een LinkedIn berichtje van Simone. Zij was de eerste recruiter waar ik überhaupt wat mee gedaan heb. Dat komt door haar enthousiasme en omdat ze een functie in de aanbieding had die mij echt interesseerde. Om die redenen was ik graag bereid eens naar de vestiging in Zwolle te komen om nader kennis te maken. We hebben toen een heel prettig gesprek gehad waarin we elkaar vonden in ons wederzijds enthousiasme. Na dat gesprek wilde ik graag verder kennismaken met de Normec-organisatie en met Sjoerd Remmers, Manager van Normec Training and Education, in gesprek. Dat verliep erg vlot. Binnen een half uur waren we er wel uit dat het goed ging klikken. Dat positieve gevoel bleef ook na het tweede gesprek. En nu, na ruim een maand bij Normec te werken, weet ik dat het een goede beslissing is geweest.

Het werk is erg afwisselend vanwege de verschillende modules die Normec Training and Education aanbiedt. Ook bevalt het werken in het team van trainers me erg goed. Dat werkt prettig samen in een positieve sfeer. Ik ben echt in een warm bad beland. Normec als organisatie moet natuurlijk nog wat wennen aan alle nieuwe onderdelen die worden samengevoegd en hoe dat uiteindelijk gaat uitpakken, maar ik ben zelf erg goed opgevangen.

Management en persoonlijke ontwikkeling

Ik merk ook dat het management wat doet met de wensen die ik heb aangegeven met betrekking tot mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo wilde ik graag mijn columns blijven schrijven (tijdens zijn werk bij Scienta Nova publiceerde René regelmatig columns over zijn ervaringen in de praktijk, red.) en nu heb ik volgende week een afspraak met de marketingafdeling om te bespreken hoe we hier vorm aan gaan geven. Ook spreek ik Sjoerd regelmatig en dan gaat het ook over mijn wensen en ambities en wat we daarin kunnen realiseren. Daarnaast zorgt Normec er middels haar kennisteam voor dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en krijg ik van de organisatie voldoende gelegenheid mijn vakkennis bij te houden.

Daar is volop ruimte voor en dat vind ik erg belangrijk voor mijn professionele ontwikkeling. Ook is het natuurlijk belangrijk om die signalen uit de markt mee te krijgen voor het werk als trainer; het helpt enorm om ons trainingsaanbod actueel en aansluitend op de marktvraag te houden.

Afgelopen maand ben ik veel bezig geweest met het omzetten van trainingen vanuit de BK Trainingen en Opleidingen-stijl naar de Normec-stijl. Daarnaast kijk ik de komende tijd een paar keer mee met mijn collega-trainers en zij met mij. Zo leren we van elkaar. Ook heb ik al verschillende trainingsprojecten in mijn beheer gekregen, dus mijn agenda was snel gevuld. Als Projectmanager heb ik een project in beheer waarbij ik een klant begeleid richting diens BRC audit. Dat levert weer waardevolle praktijkervaring op. Per saldo klaag ik niet. Ik heb heel veel leuke projecten en trainingen en volop afwisseling in mijn werk.

Bron: Professionals in Food

Rene medewerker Normec Foodcare boxarrow-up

René ter Brugge

Projectmanager QA & Trainer

Wil jij ook bij ons werken?

Alle vacatures Alle ervaringsverhalen
© 2021 Werken bij Normec Foodcare Privacy
Aanmelden vacature alert