Een kijkje in de werkweek van Judith

Judith ter Weele werkt sinds augustus 2018 bij Normec Label & Specifications als etiketteringsspecialist. Ben je benieuwd hoe de werkdag van een etiketteringsspecialist eruit ziet?

“Ik wil jullie niet gaan vervelen, maar ik vertel niet graag over één dag uit mijn werkweek. Ik geef jullie liever een kijkje in meerdere dagen, want de variatie in de werkdagen maakt voor mij deze baan juist leuk en uniek.

De wekker gaat…

De ene keer gaat mijn wekker om 05.15 uur (dit zijn gelukkig de uitzonderingen), de andere keer om 06.15, 06.30 en soms uitschieters tot 08.00 uur. Komende week heb ik geluk. De meeste dagen kan ik ‘uitslapen’ tot 07.00 uur. De eerste dag van deze week start ik in Zwolle.

Op naar Zwolle

Na 40 minuutje slingerend langs de IJssel te rijden, arriveer ik in Zwolle. Naast Den Bosch, Amstelveen, Bodegraven en Utrecht zit ook hier een vestiging van Normec Foodcare. Zodra ik binnen ben, installeer ik mijn spullen en kan ik aan de slag.  Na het lezen van de Normec Foodcare INFOmail ben ik in ieder geval weer op de hoogte over alle nieuwtjes, wijzigingen en kennisupdates binnen Normec Foodcare. In de tussentijd komen ook mijn kantoorburen van Professionals in Food binnen druppelen. Ze zitten één ruimte verder, maar we lopen geregeld bij elkaar binnen voor het bijvullen van de theeglazen of voor een praatje.

Daarna bekijk ik de actielijst om te zien waarmee ik aan de slag kan. Ik heb die dag kantoordienst. Dat betekent dat ik onze mailbox in de gaten houd en eventuele telefoontjes afhandel. In de mailbox komen vragen binnen over lopende opdrachten en ook van collega’s of potentiële klanten. Er is vandaag een nieuwe aanvraag binnen gekomen. Ik maak hiervoor een opdracht aan in ons systeem: de klant wil graag specificaties om laten zetten naar etiketteksten. Daar kan ik mooi mee aan de slag! Leuk om te zien wat er allemaal in zo’n product zit en welke wet- en regelgeving daarbij komt kijken. Je komt tijdens dit werk van alles tegen: van cannabiselixers tot limoncellosorbets en van vleeswaren tot Indische maaltijden. Dat is het leuke wanneer je voor verschillende klanten werkt. Nadat ik de opdracht heb afgehandeld, zet ik wat laatste aanvullende vragen op de mail, zodat ik daarna de opdracht netjes kan afronden. Tijd voor de lunch!

Nadat ik met mijn kantoorburen een broodje heb gegeten bij de broodjeszaak tegenover het kantoor, verdiep ik mij de rest van de dag in de Amerikaanse wetgeving om dit vervolgens te verwerken in een kennisblad. Met het hele team maken we diverse kennisbladen, zodat we niet allemaal het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Erg handig die kennisbladen!
Aan het eind van de middag rond ik de werkzaamheden af: ik check nog één keer de mailbox en klap daarna mijn laptop dicht. De volgende dag ben ik voor het laatst bij één van onze klanten.

Dag naar een klant

De afgelopen weken heb ik informatie in een nieuws specificatiesysteem overgezet voor een klant. Vandaag ben ik voor het laatst hier. Voor bedrijven is het erg prettig dat één persoon met verstand van zaken deze klus klaart. Zo kunnen ze zich richten op de dagelijkse werkzaamheden en andere taken. Nadat de wensen van de klant helder op papier staan, worden er veel producten ingevoerd. Het is dan zaak om gestructureerd en punctueel te werken. Want één foutje in het begin kan leiden tot fouten in meerdere eindproducten. In dit geval moet het hele systeem worden overgezet, dus alle ingrediënten en grondstoffen worden ingevoerd volgens de huidige wetgeving. Je komt van alles tegen, dit maakt het werk zo interessant. Daarnaast geeft het me voldoening als ik de klant kan helpen met een vraag of als ik kan uitleggen hoe je een bepaald specificatiesysteem het beste kunt benutten. De laatste gegevens zijn ingevoerd. Na een kort afrondingsgesprek neem ik afscheid. Morgen kan ik op de fiets naar een nieuwe klant om de hoek. Ik heb er zin in!”

judith medewerkster normec foodcare boxarrow-up

Judith

Etiketteringsspecialist /in/judith-ter-weele-2b348968/

Wil jij ook bij ons werken?

Alle vacatures Alle ervaringsverhalen
© 2021 Werken bij Normec Foodcare Privacy
Aanmelden vacature alert